Фермер назвав недоліки овочівництва
Фермер Євген Маркобок з села Приморське на Херсонщині обробляє 700 га землі. Вирощують переважно зернові й технічні культури: кукурудзу, сою, пшеницю, ячмінь, соняшник.
Крім того, мають овочевий клин площею 120–150 га. Овочівництво вважають більш ризикованим та ресурсоємким.
Про це повідомляє журнал «Плантатор», пише AgroTimes.
«Овочівництво загалом — справа ризикована порівняно з вирощуванням тих же зернових культур, — говорить фермер. — Овочі відбирають більше часу та нервів, потребують більшої кількості працівників. До того ж ціноутворення на овочі неможливо передбачити».
За його словами, в останні роки закупівельні ціни на овочеву продукцію занизькі, тому в господарстві під зернові відведено значно більші площі. З іншого боку, у вирощування овочів ФГ «Маркобок» уже вклало серйозні кошти: в техніку, обладнання. Зокрема, розсадні теплиці, томатозбиральний комбайн, лінію для фасування цибулі.
Залишити коментар