Вт. 23 Квітня 2024

На Вінниччині почали виготовляти лавандову олію

Вінницький підприємець Станіслав Розсоха у своєму кооперативі вирощує лаванду. Нещодавно чоловік вирішив освоїти новий напрям у бізнесі і придбав вітчизняне обладнання для виготовлення ефірної олії цієї рослини.

Для того, щоб випробувати надбання і отримати першу партію продукції, знадобилося 18 кілограмів лаванди сорту “Вдала вузьколиста”. Рослину використали включно з листочками й пелюстками. Перші краплини олії отримали через дві години технологічного процесу. До речі, для переробки можна брати і сушену лаванду, пише “Голос України”.

«В основу технологічного процесу покладено принцип випарювання ефірних масел з лаванди, — уточнює Станіслав Розсоха. — Вони є у кожній частинці рослини, і в квіточках, і в стеблах, і в листочках».

Обладнання розділяє лавандову олію та воду. Після першого випробування устаткування пан Розсоха з робітниками отримали 140 мілілітрів олії та 10 літрів лавандової води.

Надалі Станіслав Розсоха планує переробляти лаванду на замовлення, наразі оформляє для цього необхідні дозволи. Чоловік вірить, що йому вдасться вирішити всі питання зі збутом і знайти свою нішу на ринку.

 

 


Залишити коментар