Ср. 24 Квітня 2024

Італійці взялися вирощувати зелень і ягоди у підводних теплицях (відео)

Перша в світі підводна ферма, що отримала назву Nemo’s Garden («Сад Немо»), знову почала вирощувати фрукти і овочі після тривалої перерви, пов’язаної з пандемією. Як повідомляє East Fruit з посиланням на euronews, ферма знаходиться біля узбережжя Нулі (Італія) і складається з шести підводних теплиць.

Унікальне виробництво було створено в 2012 році. Поступово проект почав культивувати різні трави, салати, помідори, кабачки, боби, алое вера, гриби і навіть садову суницю (полуницю).

«Щороку ми відкриваємо нові можливості застосування біосфери, – каже координатор проекту в Nemo’s Garden Джанні Фонтанезі. – Це екотуризм, рибництво, вирощування морських водоростей, а також використання ферми в якості науково-дослідних лабораторій або підводних станцій для моніторингу досліджень дикої природи ».

У жовтні 2019 року проекту було завдано серйозної шкоди ураганом. Все йшло до того, щоб повністю припинити його існування.

Однак команда працювала над тим, щоб дати нове життя шести підводним, наповнених повітрям, капсул, закріпленим на дні моря. Навіть незважаючи на той факт, що через обмеження COVID-19 співробітникам довелося на кілька місяців залишити ферму без нагляду.

Проте ферма виявилася життєздатною. Тепер її знову відкрили і приступили до нового етапу в своїх дослідженнях.


Залишити коментар