Вт. 23 Квітня 2024

Медики розповіли, що трапиться, якщо вживати алкоголь у спеку

У спекотну погоду лікарі радять пити побільше води і відмовитися від спиртного. Той, хто знехтує заборонами медиків, може отримати серйозні проблеми зі здоров’ям. Найбільший удар у такій ситуації – на судини та серце. 

У спеку ми втрачаємо воду, і алкоголь посилює цей процес – діє як діуретик, тобто змушує нирки виводити воду, а не утримувати її.

Через алкоголь мозок гірше оцінює внутрішню температуру тіла. Тому здається, що спиртне зігріває. Судини розширюються. Але повітря теж гаряче, тому бажане охолодження не настає.

У спеку із потом виводяться цінні для роботи серця електроліти: калій і натрій. Серцю важко працювати за таких умов. Від спеки та розширення судин тиск може значно впасти і навіть спричинити запаморочення. Людям із хворим серцем категорично не можна пити в спекотну погоду.

Окрім цього, через високу температуру ми швидше п’яніємо: реакція уповільнюється, погіршуються координація рухів, увага, здатність адекватно оцінювати власні можливості й ситуацію навколо. Відтак можна завдати шкоди не тільки собі, а й іншим.

«Спека підвищує ризики для здоров’я від вживання алкогольних напоїв. Найкращий алкогольний напій у спекотні дні – це відсутність алкоголю», – кажуть медики.

Джерело: “Львівський портал”

 


Залишити коментар