Пт. 26 Квітня 2024

В Україні подешевшали сезонні овочі та фрукти

За один тиждень малина подешевшала на оптовому ринку на 48%, і тепер її можна придбати за 60-120 грн / кг. Втім, в минулому році ягода коштувала майже в два рази дешевше. Про це пише “Сегодня”.

А аграрії, які вирощують черешню, незадоволені зниженням вартості на ягоди. Зараз цю ягоду пропонують купити за 25-30 грн/кг у виробника оптом, а на ринку “Столичний” фермери продають по 45-50 грн/кг. Так само впала ціна на полуницю – оптом її реалізовують по 35-40 грн/кг, але ягода вже відходить. На підході, запевняють аграрії, зниження ціни на 10-15% на вишні, сливи і абрикоси. Але вони все одно будуть вищими, ніж в минулому році – через дощі, град і поривчастий вітер, які знищили в деяких регіонах частину врожаю. А ось урожай персиків обіцяє бути хорошим, як і яблук.

“На прилавках українських торгових точок з’явилися смородина, аґрус та ожина. Поки ціна висока, не поступається малині, але в міру збільшення пропозиції вартість смачних і корисних сезонних ягід буде стрімко знижуватися “, – розповідає “Вістям” аграрний аналітик Валерія Скидан.

Також, за її словами, в липні традиційно йде зниження цін від 15 до 30% на овочі – огірки , помідори, болгарський перець, баклажани, кабачки. Подешевшали також кріп, шпинат, щавель і петрушка, але подорожчали салат Айсберг, базилік і кінза.


Залишити коментар