Пт. 19 Квітня 2024

Лікар розповіла, як безпечно вживати полуницю

На прилавках з’явилися ягоди, які зводять з розуму з першого укусу — полуниця. Полуниця — це прямо-таки чарівна ягідка. Весь секрет полягає в тому, що незважаючи на природну солодкість, в полуниці практично не міститься цукор. Про це повідомляє tochka.net, пише agronews.ua.

Основний компонент полуниці — це вітамін С, а також антиоксиданти, поліфеноли, такі як антоціаніни, кверцетин, елагова кислота. Незважаючи на солодкий смак у полуниці середній глікемічний індекс — 40, низьке глікемичне навантаження і низька калорійність — 41 ккал. Також ягідка містить до 8% вуглеводів, четверту частину з яких складає клітковина.

Як вибрати полуницю на ринку?

Колір. Стиглі ягоди повинні бути яскраво-червоного кольору. Полуниця з білим кінчиком ще не дозріла, а з темним — вже почала псуватися.

Вид. Ідеальна та велика полуниця “як в інстаграмі” швидше за все вирощена на нітратах. А пом’ята полуниця втрачає не тільки сік, але і корисні властивості. Тому сміливо можеш вибирати тверді ягоди.

Листочки. Якщо у полуниці пожовклі і затерті хвостики — вона лежить на прилавку вже не перший день.

Запах. Вся домашня і натуральна ягода пахне на кілька кварталів. Якщо від полуниці нічим не пахне — за смаком вона теж буде ніякою.

Дієтолога Інна Григоренко розповіла, чи можна застосовувати полуничну дієту і наскільки це безпечно/ефективно.

“Меню не може бути універсальним, воно залежить від вподобань, стану здоров‘я людини та її енергетичних потреб. Але у будь-якому разі харчування має бути різноманітним, нема сенсу робити монодієту. Тим більше, робити основою раціону ягоди. Здоровій людині не варто споживати більше, ніж 150 г ягід за один раз після їжі”, – повідомила Григоренко.


Залишити коментар