Пт. 26 Квітня 2024

Фахівці пояснили, як обрати якісне та корисне морозиво

Спеціалісти Держпродспоживслужби оприлюднили поради, які допоможе споживачам обрати високоякісне морозиво. Серед іншого, експерти радять покупцям орієнтуватися за інформацією, яку виробник продукції розміщує на упаковках морозива.

Найменування морозива повинно складатися з декількох слів, що є термінами, і може бути доповнено зареєстрованим товарним знаком. За основу береться термін «морозиво молочне « («морозиво вершкове»), далі приводяться додаткові терміни, що характеризують продукт, розташовані вони в порядку значимості.

Найменування морозива з харчосмаковими продуктами повинно включати термін, що відповідає найменуванню харчосмакового продукту, наприклад «морозиво пломбір з вареним згущеним молоком».

У найменуванні морозива з використанням фруктів або горіхів указують які саме фрукти або горіхи входять до складу. Проте, якщо на пакуванні є зображення фруктів/горіхів що використали, то у найменуванні допускається термін «із фруктами/горіхами».

У найменуванні морозива з використанням ароматизаторів включають термін «з ароматом» із зазначенням конкретного аромату.

Якщо було використано ароматизатор натуральної ванілі чи ванілін, у найменуванні морозива зазначають термін «з ароматом ванілі».

Морозиво може бути багатошаровим: «двошарове» або «трьохшарове». Наприклад, «Морозиво двошарове вершкове ванільне і шоколадне». Якщо на етикетці дано зображення порції морозива в розрізі, то інформацію про шари можна у назві не вказувати.

У найменуванні глазурованого морозива термін «глазуроване» заміняють словами “у глазурі” (із указівкою конкретного найменування глазурі) або “у шоколаді”. А у найменуванні глазурованого чи не глазурованого морозива на паличці включають термін “ескімо” після слова “морозиво”.

Також, існує морозиво «декороване», тобто прикрашене декоративними харчовими продуктами. У тих випадка, коли споживач бачить зображення порції на етикетці, у найменуванні декорованого морозива термін “декороване” допускається заміняти словами, що відповідають найменуванню декоративного харчового продукту, наприклад «з мигдалем» чи «з карамеллю».

Також, у тих випадках, коли на етикетці дано зображення порції морозива, то у найменуванні морозива у вафельних виробах (печиві ) допускається не вказувати слова: «у вафлях (печиві )», «у вафельному стаканчику», «у вафельному ріжку».

У разі порушення ваших прав, експерти радять звертатися до Держпродспоживслужби за місцем вашого проживання або до Головного управління Держпродспоживслужби вашої області.


Залишити коментар