Пт. 26 Квітня 2024

В Україні стартував сезон вишень: оприлюднено ціни

Цього тижня в Україні почався збір вишень. Наразі на ринок ягоди поступають невеликими партіями, проте експерти відзначають, що ціни на ягоду вже почали знижуватися. І це незважаючи на те, що сезон почався з невеликою затримкою, пише “East Fruit”.

Перші невеликі партії вишні в початку тижня надійшли на ринок по 30-40 грн / кг ($ 1,10-1,47 / кг), але вже зараз відпускні ціни на дані ягоди знизилися до 25 грн / кг ($ 0,92 / кг). При цьому, більш масово вийти на ринок виробники планують тільки з наступного тижня.

Зниження відпускних цін в сегменті вишні на самому початку поточного сезону, виробники пояснюють досить низьким попитом на дану ягоду. Варто зазначити, що на сьогоднішній день практично за такими ж цінами можна придбати і черешню, і суницю садову. Також не поспішають приступати до закупівель вишні і переробні підприємства, оскільки така ціна для них все одно є високою.

У той же час оператори ринку вважають, що середня ціна на вишню в цьому сезоні може бути нижчою , ніж в минулому році, завдяки більш високому врожаю. Варто відзначити, що саме вишня з усіх кісточкових менше постраждала від несприятливих погодних умов. При цьому, багато виробників прогнозують зниження цін в даному сегменті вже з наступного тижня.


Залишити коментар