Сб. 20 Квітня 2024

Картопля від німецьких селекціонерів викликала ажіотаж серед прихильників здорового харчування

Селекціонери з Німеччини розробили новий сорт картоплі. Овоч вирізняється низьким вмістом вуглеводів і вже користується популярністю серед людей, що ведуть здоровий спосіб життя, пише “24 Агро”.

Інноваційні сорти фітнес-картоплі (так називають її прихильники) мають середній відносний вміст енергії як мінімум на 30% нижче, аніж у звичайній картоплі. Ці сорти вирощуються спеціально відібраними кваліфікованими фермерами, сертифікованими за німецькими стандартами QS – Quality and Security.

Це одна з найбільших в Європі систем контролю якості продуктів харчування від сільських виробників до роздрібної торгівлі, що була започаткована для м’яса і м’ясних продуктів, а у 2004 році стандарт був поширений на ланцюжок поставок фруктів, овочів і, власне, картоплі. Тож, продукти можуть набути статусу “з низьким вмістом вуглеводів” лише за умови дотримання жорстких вимог законодавства.

Керуючий директор компанії з виробництва картоплі Йорг Ренатус заявив, що попит на новий сорт картоплі величезний. Насамперед серед тих, хто сидить на низьковуглеводній дієті. У таких людей тепер є альтернатива в харчуванні.


Залишити коментар