Ср. 24 Квітня 2024

Аграріям знизять тариф на електроенергію

Мінагрополітики ініціює зниження тарифу для аграріїв на електроенергію для зрошення. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час виступу на І Міжнародному інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку», який відбувається на Херсонщині. Повідомляє пресслужба відомства.

«Ми вже ведемо роботу з енергогенеруючими компаніями в напрямку здешевлення тарифу на електроенергію для виробників сільськогосподарської продукції. Паралельно йде процес відновлення подачі води для поливу і формування тарифу для водокористувачів. Ці питання є основоположними, коли мова йде про відродження систем зрошення в Україні — мета, яку ми маємо намір реалізувати протягом найближчих трьох років», — розповів Роман Лещенко.

Також він наголосив на важливості співпраці державних органів влади, органів місцевого самоврядування та приватного сектору в напрямку відновлення зрошувальних систем в Україні.

«Херсонщина  є ключовим регіоном, коли мова йде про системи зрошення. Саме тут використовуються усі його види — від крапельного і до магістральних і розподільчих каналів. Цього року ми особисто з Головою Херсонської ОДА та Головою Водного агентства відточкували тарифну сітку й узгодили її з аграріями. Для нас важливо стимулювати державно-приватне партнерство, адже саме приватний бізнес та місцева влада будуть приєднуватися до системи і забезпечувати меліорацію», — підкреслив Міністр агрополітики.


Залишити коментар