Пт. 29 Березня 2024

Збагачене вітамінами борошно з’явиться на вітчизняному ринку

Додатково насичене вітамінами й мікроелементами борошно можна віднайти у багатьох країнах. Воно є звичним продуктом на ринках приблизно 80 держав, а у 36 країнах (Канада, Німеччина, Узбекистан й інших) збагачення борошна є обов’язковим. В Україні такий продукт планує виготовляти підприємство на Миколаївщині.

Про це пише SEEDS.

У процесі фортифікації борошно збагачують цинком, залізом, фолієвою кислотою та вітамінами А, D3, B1, B2, B6, PP, B12. До такої обробки придатне лише борошно вищого ґатунку зазначає заступник генерального директора з маркетингу та стратегічного розвитку ТОВ «Агро-Юг-Сервис» Шаміль Малачієв. Підприємство планує виготовляти на Миколаївщині збагачений продукт під ТМ «Аміна». Вартість фортифікованого борошна не відрізнятиметься від вартості звичайного.

«В Узбекистані завдяки Національній програмі обов’язкової фортифікації за період з 2005-го по 2008 рік вдалося знизити поширення залізодефіцитної анемії у жінок – з 60% до 35%. Аналогічна позитивна статистика у Венесуелі. Всесвітня організація охорони здоров’я, Глобальний альянс з покращення харчування, ООН та ЮНІСЕФ також підтвердили користь такого борошна для боротьби із захворюваннями дітей (анемією, цингою, авітамінозами різних типів)», – говорить Шаміль Малачієв.

 


Залишити коментар