Чт. 28 Березня 2024

Експерти озвучили масштаби фальсифікації вершкового масла в Україні

На полицях супермаркетів можна помітити чимало масла різних виробників. Проте лише третина підприємств виготовляє високоякісне масло, яке можна вживати без ризику для здоровя. Про це свідчать результати перевірки якості вершкового масла спеціалістами Центру Експертиз “ТЕСТ”, пише “Biz.Today.ua”.

В Україні офіційно зареєстровано 29 виробників вершкового масла. І тільки дев’ять з них виготовляють дійсно якісний продукт. Про це повідомили в Центрі Експертиз “ТЕСТ” за результатами дослідження ринку молочних продуктів.

Двадцять з 29 виробників вершкового масла різними способами намагаються обійти норми з виготовлення продукту. Згідно із законодавством, в Україні вершкове масло може складатися виключно з молочного жиру. Якщо в процесі виробництва використовуються рослинні жири, наприклад, пальмова, кокосова олія, гідрогенізований або тваринний жир, маргарин.

Продукт з додаванням інших жирів, крім молочного, не може називатися вершковим маслом. Згідно із законом виробник повинен вказати на упаковці, що вироблений ним продукт називається спред або маргарин. Проте, нерідко, навіть на продукті, який повністю складається з рослинних або тваринних жирів, пишуть “вершкове масло”. Це є порушенням законодавства і обманом споживача.

Результати перевірки Центру Експертиз “ТЕСТ” показали, що натуральне вершкове масло в Україні – це “Харківське”, “Здорово”, “Волошкове поле”, “Чертков”, “молоко”, “Полтавський смак”, “Попільнянське”, “Радимо” , “Галичина”.


Залишити коментар