Пт. 26 Квітня 2024

Вберегти землю від шахраїв допоможе один простий крок

З 1 липня в Україні відкриється ринок землі. На жаль, через цю подію ймовірно активізуються шахраї. Експерти зазначають, що кількість афер із землею в країні може зрости. Окрім цього, у Міністерстві юстиції вважають, що із запуском ринку землі фіксуватимуть більше випадків рейдерства.

Саме тому в уряді власникам землі радять максимально подбати про захист ділянок – присвоїти їм кадастрові номери, внести речові права на земельну ділянку до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Також у Міністерстві юстиції України закликають українців оцифрувати документи на землю, бо ж паперові шахраям набагато простіше підробити.

“Крім того, коли немає відцифрованих даних у реєстрі, ніхто не знає, хто власник, окрім того органу, який видавав документ, в архіві якого знаходиться другий примірник документа.

Про відцифровку можна подбати і до 1 липня, і після цієї дати. Для цього варто звернутися до нотаріуса, державного чи приватного, або до державного реєстратора. Тож, раджу підняти ваші документи, звернутися до нотаріуса або до державного реєстратора і подбайте про внесення даних до реєстру. Ваш документ буде відсканований у державний реєстр і в кольоровій копії буде там знаходитися”, – заявили у Міністерстві юстиції.


Залишити коментар