Чт. 25 Квітня 2024

Науковці дослідили, від яких хвороб може врятувати активний спосіб життя

Сучасні люди більшість своїх буднів проводять сидячи. Дехто наприкінці робочого дня намагається зайти в спортзал чи вирушає у пішу прогулянку. Проте навіть такі намагання компенсувати тривале сидіння в одній позі не рятують нас від ризику виникнення певних хвороб, пише “DW.com”.

Експерти-медики вважають, що чотири з половиною години в сидячому положенні – порогова величина, після якої зростає ризик розвитку хронічних захворювань. Занадто довге сидіння може стати основним чинником виникнення таких проблем зі здоров’ям як ожиріння, діабет другого типу, підвищений кров’яний тиск і онкологія.

Науковці кажуть про велику загрозу для здоров’я в сучасному суспільстві. Але чому довге сидіння є небезпечним? Головна причина – у низькій витраті калорій. “Обмін речовин і серцево-судинна система функціонують уповільнено”, – фахівець в галузі спортивної медицини пояснює Клаус Фелькер.

Це збільшує ризик серцево-судинних і метаболічних захворювань, таких як діабет. До того ж тривале сидіння погано позначається на венах, м’язах і поставі.

Науковець і лікар Клаус Фелькер підкреслює, що негативні наслідки повністю не компенсуються за рахунок занять спортом після роботи. Набагато ефективніше, на його думку, змінювати пози під час сидіння і частіше вставати. Позитивний ефект буде навіть, якщо ненадовго відірватися від стільця.


Залишити коментар