Чт. 25 Квітня 2024

Українцям пояснили нюанси повернення пільгового тарифу на електроенергію

Президент України Володимир Зеленський під час передвиборної кампанії обіцяв зменшити тиск високих тарифів на українців.

Як зазначається в відео на каналі «Народна думка», в цьому напрямку президент і його команда зробили чимало кроків, однак результат виявився зворотним – все тільки дорожчає.

Однак, зазначає блогер, одним з таких рішень, які все ж дозволять знизити тиск на українців стане повернення пільгового тарифу на перші 100 кВт-год електроенергії.

Про можливе повернення пільгового тарифу заявив глава Комітету Ради з питань послуг ЖКГ Олег Попенко в своєму Facebook. Він зазначив, що можливою ціною при споживанні перших 100 кВт буде 1 гривня. Те ж електрику, яке спожито понад 100 кВт, буде оплачуватися за зовсім іншою ціною. Адже тариф 1,68 грн. / КВт-год діє лише до 1 липня.

Як зазначає блогер, нова ціна електроенергії для населення буде набагато вище. Мало того, вартість буде різна в залежності від регіону, а також може бути введена так звана доставка електроенергії, як у випадку з газом, тариф на яку також буде відрізнятися в різних куточках України.

Крім того, блогер вважає, що обіцяна пільгова ціна в 1 грн. за перші 100 кВт-год споживання, є також малоймовірною. Найбільш прогнозованим варіантом, на його думку, стане те, що пільговою ціною залишать 1,68 грн., Адже українців ще з зими попереджали про підвищення тарифів.

До закінчення опалювального сезону тарифу на світло не підвищували, щоб уникнути бурхливої реакції українців, проте з приходом тепла, підкреслює блогер, ціну все ж піднімуть.


Залишити коментар