Пт. 29 Березня 2024

Україна планує відмовитися від імпорту молочної продукції

За умов постійних інвестицій у 5-річному циклі в Україні можуть відмовитися від імпорту молочної продукції. Такі перспективи озвучив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час XIV Міжнародного молочного конгресу. Заяву урядовця опублікували на інформаційно-аналітичному порталі АПК України.

«Тваринництво і молочна галузь є важливою складовою земельної реформи і ми розуміємо, що відновлення діалогу її представників з Мінагрополітики є першочерговим етапом для трансформації галузі. Для цього ми провели низку консультацій і серед залучених сторін були й представники Асоціації виробників молока. У нас є чітке розуміння куди рухатися далі», – сказав Роман Лещенко.

Роман Лещенко зауважив, що наразі найголовніше подбати про програму державної підтримки. Чиновники вже працюють над її вдосконаленням. За сприятливих умов та постійних інвестиціях у 5-річному циклі Україна зможе відійти від імпорту молочної продукції і зосередити зусилля на внутрішньому виробництві молока.

«Багато часу і зусиль було направлено на ліквідацію дуалізму, тобто підпорядкування всіх напрямків аграрного сектору під одне міністерство. І ми це зробили. Наразі на першому плані для нас — коригування державної політики в молочній галузі та скотарстві для створення максимально сприятливих умов», –  резюмував Роман Лещенко.


Залишити коментар