Млинці на молоці: традиційний рецепт
Млинці на молоці – тонкі, ажурні, найніжніші і незмінно смачні – найтрадиційніше частування і на Масляну, і в простий будній день. Попри безліч рецептів млинців, найулюбленішою стравою для багатьох гурманів залишаються класичні млинчики на молоці. Рецепт тонких з дірочками млинців читай на tochka.net.
Готувати млинці на молоці можна з різноманітними начинками, наприклад, із сиром, м’ясом, картопляним пюре, грибами, зеленню, рибою, ікрою, а також із варенням і ягодами. Але не менш смачно млинчики на молоці їсти просто зі сметаною або з медом.
Інгредієнти:
- 0,5 л молока,
- 3 яйця,
- 200 г борошна,
- 1 ст. ложка цукру,
- 1 ст. ложка олії,
- 1 ст. ложка вершкового масла,
- щіпка солі.
Рецепт покроково:
- З’єднай яйця, сіль, цукор, просіяне борошно і трохи молока і ретельно перемішай вінчиком або міксером до однорідної маси. Потім потроху додавай молоко, постійно помішуючи тісто, щоб не було грудок.
- Наприкінці додай половину олії, щоб у процесі смаження млинчики на молоці не приставали до сковороди. Крім того, в цьому випадку олії для смаження потрібно буде набагато менше.
- Тісто для млинців на молоці по густоті має вийти, як рідка сметана, але не дуже рідким і без грудочок.
- Добре розігрій сковороду і трохи змасти її олією. Ополоником налий у центр сковороди тісто і, трохи нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіли тісто по всій її площині.
- Смаж млинці на середньому вогні по 1-2 хвилини з обох боків, поки вони не зарум’яняться. Млинчики на молоці виходять ніжними і тоненькими, тому перевертати їх потрібно обережно лопаткою, щоб не порвати.
- Перший млинець завжди вийде грудкою – це закон, тож навіть не переймайся з цього приводу. Готові млинці викладай на тарілку, трохи змащуючи їх вершковим маслом, щоб вони не злиплися.
- Подавай млинчики на молоці з начинкою або ж зі сметаною, варенням чи медом.
Залишити коментар