Дистилят з чорнобильської води та яблук експортують до Британії
На Закарпатті випускають дистилят з артезіанської води та з яблук, що походять з Чорнобильської зони.
Як зазначає експерт з розвитку регіонального туризму Олександр Коваль на своїй сторінці у Facebook, продукцію з України високо оцінили на британському ринку.
«Розкажу вам про перший у світі продукт, сировина якого – яблука, походять з Чорнобильської зони. Це дистилят, міцний алкогольний напій зі специфічним смаком яблук, по-закарпатськи “яблучна палинька”. Воду для палиньки було видобуто з Юрського водоносного горизонту, що проходить безпосередньо у зоні ЧАЕС, зі свердловини глибиною 160 метрів», – розповідає Коваль.
Це результат наукових досліджень українських та британських вчених, які вивчають можливості використання земель у Чорнобильській зоні. Дистилят під назвою «Атомік» йде на експорт.
«Це приклад, коли культура виробництва та висока якість продукту на високому рівні оцінена британським ринком. Продукція йде на експорт. А ще, це приклад розвитку українського малого бізнесу з високими конкурентними позиціями», – додає експерт.
За його словами, 75% прибутку, що отриманий від реалізації продукції «Атомік», буде спрямовано на захист дикої природи зони відчуження та підтримку місцевих громад, що далі живуть на цих територіях.
Залишити коментар