В Україні падає виробництво продуктів харчування
Обсяг виробництва молока в Україні в 2020 році склав 9,25 млн тонн, що на 4,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це повідомила Державна служба статистики.
При цьому господарства населення скоротили виробництво молока на 6,2%, а підприємства збільшили на 0,8%.
За даними Держстату, виробництво яєць в країні за рік зменшилося на 2,9% – до 16,194 млрд штук, і скоротилося як на підприємствах, так і в господарствах населення.
Виробництво м’яса в Україні за звітний період скоротилося на 1,1% – до 3,45 млн тонн. При цьому виробництво м’яса на підприємствах скоротилося менш ніж на 1%, тоді як населення скоротило виробництво на 3%.
Попередні показники
За даними Державної служби статистики, виробництво молока в Україні за підсумками 2019 року скоротилося на 3,7% і вперше за роки незалежності впало нижче 10 млн тонн – до 9,68 млн тонн.
Разом з тим, виробництво м’яса у 2019 році зросло на 4,8% – до 3,47 млн тонн (у живій вазі), яєць – на 3,4%, до 16,6 млрд штук.
Залишити коментар