В Італії розробили яблука майбутнього
Сорт був розроблений бельгійською селекційною компанією Better3Fruit, який їй же і належить, пише Freshplaza. Доктор медицини Ніколас Стівенс каже, що історія Giga почалася у 2002 році, коли відбулося перша запилення.
«Це помісь сортів Gold Rush і Nicotor (Kanzi). Насправді, сорт називається Іпадор, але яблуко буде продаватися під назвою Giga. Це стійкий до парші фрукт з відмінним терміном зберігання», – говорить він.
Особливість сорту в тому, що фрукт залишається твердим і соковитим до кінця сезону. У нього хороший термін зберігання. Навіть в домашніх умовах це яблуко може легко пролежати у вазі два тижні, не втрачаючи своєї хрусткості, говорить Стівенс.
Він характеризує сорт як «повний»: «Яблуко має повну текстуру, смак і аромат. Воно середнього розміру, але важке. Навіть невеликі яблука здаються важкими в руці».
За його словами, яблуко розробляли для світового ринку і широкої цільової аудиторії.
«Giga – для активних, щедрих людей. Вони можуть взяти цей фрукт куди завгодно, тому що він залишається таким же гарним, твердим і соковитим», – продовжує Ніколас.
Однак розвиваючи сорт, селекціонер враховував не тільки споживачів, але і весь ланцюжок – від виробництва до столу покупця.
«Сорт стійкий до хвороб, тому є дуже перспективним. Правила зберігання та поводження з продуктами харчування стають все більш строгими. Таким чином, стійкий сорт, який добре зберігається, – вдале рішення. Giga також має гарний колір. Це користь для виробників і зниження втрат», – розповідає експерт.
Першою країною, де почне продаватися Giga, буде Італія. Там яблука з’являться в наступному році.
«Ми зібрали невеликий стартовий обсяг врожаю. Ці яблука в основному призначені для проб і випробувань в магазинах», – додав Стівенс.
Залишити коментар