Пт. 26 Квітня 2024

3 корисні крупи для спортсменів

Згідно з рекомендацією ВООЗ, близько 40% раціону повинні складати крупи. У них міститься достатня кількість складних вуглеводів, завдяки яким людина буде відчувати себе здоровим.

Практично всі футболісти вживають у своєму раціоні крупи. Ту користь, яку вони дають для фізичного розвитку тіла неможливо писати. Напевно вже всі знають, що Євро 2020 було перенесене на наступний рік через спалах захворювань на COVID-19. Проте, вже відбулося жеребкування команд на цей чемпіонат. Українська збірна потрапила в Групу С. Експерти спортивних подій вже роблять прогнози на Євро-2021.

Гречана

Гречка – одна з найпоширеніших круп в Україні. Вона доступна за ціною і містить масу живильних речовин: ненасичені жирні кислоти, протеїн, цинк і кальцій. Дієтологи часто рекомендують включати її в раціон, оскільки в 100 грамах міститься не 12 грам білків і не більше 3 грам жирів. Її зручно зберігати і навіть при високій вологості вона не покривається пліснявою.

Вівсяна

У вівсяній крупі міститься величезна кількість марганцю – в одній порції він становить 191% добової норми дорослої людини. Крім цього, в ній багато вітамінів А, В і Е, а також міститься цинк і калій. Вона добре підійде людям, які страждають від надмірного холестерину.

Для отримання максимальної користі слід вживати цільнозерновий овес. При обробці крупи вона втрачає деякі властивості, а в деяких випадках може більше несе шкоди ніж користі, якщо виробник використовує смакові добавки.

Булгур

За своєю популярність булгур поступається місцем гречці і вівсянці, однак він не менш корисний. У 100 грамах міститься 12,3% білків. Також крупа може похвалитися наявністю вітамінів В, Е і К. Вона має унікальну властивість завдяки великою кількістю харчових волокон, що робить позитивний вплив на кишечник і засвоєння вітамінів.


Залишити коментар