Тернопільський ресторатор відверто розповів про сімейну ферму та «хімічне» м’ясо
Ресторан – це місце, де їжею лікують, а не калічать.
У цьому переконаний відомий тернопільський ресторатор Михайло Гросуляк. Чоловік зазначає, що у його закладах харчування дуже багато продуктів вирощують самостійно, щоб бути спокійними за їхню якість та користь. Розповів чоловік і про унікальну сімейну ферму.
«Ідея з цією фермою виникла у моїх синів. Я їх, звісно, підтримав. Спочатку, неподалік села Тютьків, ми придбали телятник, який мій молодший син реконструював, вклав великі кошти і зараз там, справді, європейська ферма. Поруч неї ми також взяли понад гектар поля під обслуговування. Ми обтягнули цю територію металевою сіткою і завели таких рідкісних свиней, які походять з Угорщини. Це мангалиці. В чому їх унікальність? – наголосив Михайло Гросуляк. – Це м’ясо, як свідчать експерти і в чому я переконався сам, набагато корисніше для організму, бо має в собі менше холестерину, більше поживних речовин. В деталі вдаватися не буду, можна знайти все в інтернеті. Та 100% це м’ясо має більше користі для людини, аніж з тої свині, яка годується зараз «преміксами», які, на мою думку, калічать майбутнє покоління українців. Мангалиці не бояться холоду, тому можуть жити на вулиці. Ми годуємо їх в тому числі відходами з наших ресторанів. Ніякої хімії. Я дуже ціную цю ферму. Хоча, звичайно, таку мангалицю треба годувати рік-півтора. Та при цьому ціну ми не піднімаємо, хоча, так, купити свиню та годувати її «хімією» значно легше та швидше».
Залишити коментар