Врожай екзотичної африканської бамії зібрали запорізькі фермери
Родині запорізьких фермерів Сус вдалося зібрати перший урожай бамії — овочевої культури, яка походить аж з Африки. Світлину з зібраним врожаєм виклала у мережі Вікторія Сус-Вєрозубова.
Пише SEEDS.org.ua за інформацією Depo.Запоріжжя.
В їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками.
“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.
Бамія поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.
Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.
Залишити коментар