Україна збільшила експорт м’яса на 30%
Цьогоріч в Україні дещо покращилися показники зовнішніх поставок свинини. Так, за січень-серпень закордон вивезли 1,85 тис. т м’яса свиней сукупною вартістю $4,2 млн, що на 31% перевищує об’єми експортовані у відповідний період минулого року. Проте об’єми отриманої валютної виручки зросли більш ніж на третину. Про це повідомляє pigua.info.
Такі підсумки експорту м’яса свиней, за даними Державної митної служби України, підбили в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».
Крім пожвавлення зовнішньої торгівлі свининою, вони відзначають приріст експорту свинячих субпродуктів. Так, за 8 місяців Україна реалізувала 4,37 тис. т морожених свинячих субпродуктів сукупною вартістю $2,34 млн.
Подвоєнню обсягів зовнішніх поставок такої продукції (та 1,5-разовому приросту валютної виручки) сприяло трикратне збільшення відвантажень до Гонконгу: так, за 2/3 2020 р. до країни реалізували 2,7 тис. т свинячих субпродуктів проти 0,9 тис. т за аналогічний період минулого року
Щодо динаміки імпорту свинини, то за даними ДМСУ протягом січня-серпня до України завезли 16,3 тис. т свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Це відповідає об’єму надходження свинини з-за кордону за відповідний період минулого року.
Залишити коментар