Чт. 18 Квітня 2024

Жовто-блакитний: на Херсонщині виготовляють патріотичний сир

Патріотизму простим українцям не бракує і кожен демонструє його по-своєму.

У сімейній сироварні Едуарда й Данила Репілевських, що в селі Мар’янівці Каховського району Херсонщини виготовили твердий сир кольорів українського стягу – жовто-блакитний. Його так і нарекли “Прапор”.

Секретний рецепт “патріотичного” сиру автори кулінарного шедевру не розкривають – лише запевняють, що на нього пішли виключно натуральні інгредієнти. Утім, інших тут й не використовують.

Директор сільськогосподарського підприємства Данила Репілевський розповів, що для початку зробили лише двісті кілограмів оригінального смаколика – хотіли подивитися, як піде. Та споживачі Херсонщини й Миколаївщини теж виявилися патріотами: розкуповували новинку залюбки.

Перша партія сиру в кольорах українського прапора розійшлася в торговельній мережі за лічені дні. Тепер зварили вже й другу, на півтонни. Могли й більше, проте сировину – молоко – в Мар’янівці дають кози альпійської породи з невеличкої ферми на три сотні голів. Виходить лише 200-250 кілограмів сиру на день, а для задоволення попиту (продукцію сімейної сироварні люди встигли розкуштувати) цього вже обмаль.

Тому кількість кіз у перспективі хочуть збільшити вдвічі. Тоді славнозвісний “Прапор” зможуть спробувати на смак і в інших регіонах країни.


Залишити коментар