Вт. 23 Квітня 2024

Кози, гойдалки, село – неймовірна ферма на Львівщині вабить туристів звідусіль

У 2017 році Андрій та Галина Маланчаки вирішили відмовитись від міського життя та переїхали на окраїну села Когути, що розташоване в Яворівському районі на Львівщині. На закинутій території із хатиною і господарськими приміщеннями за цей час пара не лише облаштувала простір для життя, а й заснувала там козину ферму.

Зараз на просторах “Cozy farm” ‒ а це подвір’я біля дому та частина лісу, що розташована поруч, ‒ випасаються майже чотири десятки свійських тварин. Паралельно подружжя організовує для охочих і екодозвілля.

“У мене ще не було кізоньок, як я вже всім говорив, що хочу мати власне господарство. Першу козу мені привіз двоюрідний брат. А потім ми з дружиною поїхали на одну з ферм Центральної України, де придбали 5 породистих кіз.

Після того, як люди дізнались про моє заняття, то ті, хто не мав часу й сил доглядати за цими тваринами, привозили їх сюди. Кіз ставало щораз більше. Зараз маю і звичайних, і англо-нубійської, і зааненської, і ламанч породи”, ‒ розповідає власник ферми Андрій Маланчак.

Для того, щоб погодувати й напоїти своїх улюбленців, сім’я прокидається о шостій ранку. Андрієві допомагають його дружина Галина, а також двійко дітей.

Молоко і сир Андрій та Галина Маланчаки вже продавали, однак можливостей для реалізації продуктів не вистачало. Акцент поки що подружжя робить на екотуризмі: разом облаштували релаксний куточок зі солом’яними тюками, гамаком та гойдалками.

“Ми хочемо, щоб люди відчували таку свободу, тішились разом із нами, тому й облаштовуємо територію так, аби цікаво було і дорослим, і дітям. А щодо молока, то наразі плануєм здавати його оптом на сироварню, а, можливо, будемо варити сири самостійно”, ‒ каже подружжя фермерів.


Залишити коментар