Чт. 18 Квітня 2024

В ХАІ навчатимуть операторів дронів

У Національному аерокосмічному університеті імені Жуковського “ХАІ” навчатимуть професії “оператор безпілотного літального засобу”. Про це розповіли в прес-службі вишу.

Центр з підготовки пілотів радіокерованих квадрокоптерів відкрили на базі Студентського конструкторського бюро “ХАІ”.

“Це дуже дефіцитна професія, до того ж цікава для молоді. І стати пілотом дрона може далеко не кожен. Важливо бути і стриманим, і неймовірно педантичним, і відзначатися миттєвою реакцією.

Звичайно, ми запрошуємо на навчання всіх бажаючих, але відразу говоримо, що професія немислима без розуміння базових принципів роботи авіаційних пристроїв. Сподіваємося, на зацікавленість в першу чергу наших студентів, їм освоїти безпілотники простіше”, – розповіли в університеті.

Навчання включатиме спочатку курс лекцій з теорії польотів, основам конструкцій апаратів, з відповідним законодавством. На комп’ютерних тренажерах навчатимуть віртуальному пілотуванню. Після цього буде практичний курс з управління справжніми квадрокоптером.

У виші зазначають, що дрони використовуються в різних сферах – для відео- та фотозйомки, доставки вантажів, обробки полів, з’явився навіть новий вид спорту – дронрейсінг, який за видовищністю може конкурувати з “Формулою-1”.

За підготовку пілотів дронів раніше українські виші ще не бралися. У “ХАІ” впевнені, що ця професія буде ставати все більш затребуваною в Україні, як і в усьому світі.


Залишити коментар