Пт. 29 Березня 2024

СОК «Бджолиний край» перший в Тернопільські області відкрито прозвітував перед громадою

СОК “Бджолиний край” отримав лист від першого заступника Підгаєцького РДА з проханням прозвітувати про фінансовий обіг коштів отриманих від держави.

СОК “Бджолиний край” прийняв виклик, та вирішив провести публічний звіт не лиш про фінанси котрі освоював з бюджету, а розповісти про діяльність від моменту створення.

Захід вирішили провести в районному будинку культури, щоб більше жителів району могли ознайомитись з нашою кооперативною справою.

На захід запрошені були представники Підгаєцької державної адміністрації, Підгаєцької районної ради, керівництво Підгаєцької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості, журналісти, учасники кооперативу та жителі району.

Голова СОК “Бджолиний край” Буцик Ігор привітав усіх присутніх та подякував за те, що цікавляться діяльністю кооперативу.

2019 був виснажливим роком для кожного учасника кооперативу. Команда працювала у декількох напрямках, щоб досягти поставлених цілей на рік, що минає.

Ігор Буцик детально ознайомив усіх присутніх з напрямками роботи, в котрих рухались командою.

Для досягнення цілей, усю роботу розбили на 5 блоків.

– Освіта (учасники кооперативу отримували дипломи, відвідували конференції, семінари, навчальні заходи);
– Продукт кооперативу (Продукт у свою чергу поділявся на зовнішній: медова продукція — мед, крем-мед, горішки в меді, бджолиний пилок, стільниковий мед, та продукція для внутрішнього використання між кооператорами: бджоломатки, препарати від кліща, пластини, рамки, бджолопакети);
– Маркетинг (Робота над створенням бренду, співпраця з продакшен студіями, робота в соціальних мережах, поліграфія(буклети, візитки, наклейки), фірмовий одяг, робота з засобами масової інформації);
– Пошук інвесторів (Бюджет кооперативу складався з 3 інвесторів: державна підтримка кооперативів, фінансова підтримка компанії Контінентал Фармерз Груп та основну частину фінансували самі кооператори);
– Пошуки каналів збуту (Кооператив поставив перед собою задачу стати фінансово незалежними, для цього за останній рік керівництво кооперативу вело переговори з потужною Бельгійською компанією BIOMAST, провели ряд переговорів потенційними експортерами меду на ІІ Саудівсько-Український аграрний бізнес-інвестиційний форум, що відбувся в столиці України та переговори з місцевими роздрібними торгівельними підприємствами для співпраці);

Голова кооперативу розповів також про соціальні проекти, котрими опікувались кооператори протягом 2019 року. В Підгаєцькому районі було висаджено 300 медоносних дерев, активно боролись з незаконним кропленням полів пестицидами, підтримували воїнів ООС, котрі мужньо захищають кордони нашої держави, проводили науково-пізнавальні екскурсії з метою ознайомлення з бджільництва.

Окремо, Ігор пройшовся по бюджетному фінансуванні, що дало змогу оновити матеріально-технічну базу кооперативу. Хоч СОК “Бджолиний край” отримав одну із найменших фінансових підтримок, але це стало важливою складовою нашого успіху у 2019 році.

Не менш важливі плани кооператив ставить для себе на 2020 рік:

– Збільшити кількість дипломованих спеціалістів;
– Організація навчально-практичних заходів бджільництва;
– Збільшення виробництва продукції в 3 рази;
– Створення Інтернет-магазину;
– Просування підгаєцького бренду “Бджолиний край, як візитна картка Підгаєцької громади”;
– Створення регіонального центру дослідження та розвитку бджільництва в Підгаєцькому районі.


Залишити коментар