Пт. 19 Квітня 2024

Порошенко переписав на сина аграрний бізнес

Син п'ятого президента України Олексій Порошенко отримав контроль над "Укрпромінвест-Агро".

П’ятий президент Петро Порошенко вийшов із засновників агропромислової компанії “Укрпромінвест-Агро”, її кінцевим бенефіціаром став його старший син Олексій.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Серед засновників “Укрпромінвест-Агро” значаться Євген Саєнко, Олексій Порошенко (кінцевий бенефіціарний власник) та ТОВ “Прайм Інвестментс”.

Олексій Порошенко отримав контроль над “Укрпромінвест-Агро” через CEE Confectionery Investments Limited, Roshen Europe B.V. і Roshen Group S.a.r.l.

Зміна власників відбулася 31 жовтня.

Агропромислова компанія “Укрпромінвест-Агро” спеціалізується на вирощуванні сільгосппродукції, виробництві цукру і борошна та тваринництві. Земельний банк – 120 тисяч гектарів в шести областях України.

Олексій Порошенко також став бенефіціаром ТОВ “Група Агропродінвест”, засновником якої є “Укрпромінвест-Агро”, а також низки підприємств, які входять до групи, – ПрАТ “ПК Поділля”, ТОВ “ПК Зоря Поділля”, ТОВ “Вінницький комбінат хлібопродуктів №2”, агрофірма “Дніпроагролан”, АФ “Іванківці”, ТОВ “Мас-Агро”, ТОВ “Правобережне” і ТОВ “Прогрес-НТ”.

Раніше власником цих активів був Петро Порошенко.

Центрально-європейська кондитерська компанія, бенефіціаром якої є син п’ятого президента України Олексій Порошенко, купила 9,92% акцій Міжнародного інвестиційного банку.

До цього корпорація Roshen підтвердила інформацію про те, що колишній президент України та нардеп Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія.


Залишити коментар