Чт. 28 Березня 2024

Кабмін обмежив держпідтримку фермерів

На підтримку АПК поточного року виділено 5,7 мільярда гривень, на 2020 рік - 4,4 мільярда гривень.

Кабінет міністрів обмежив суму державної підтримки фермерів до 50 мільйонів гривень в одні руки замість 150 мільйонів гривень.

Про це йдеться в постанові уряду “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)” від 4 грудня.

Згідно з постановою, сума держпідтримки, що надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання або сільськогосподарському товаровиробнику і пов’язаним з ним особам, не може перевищувати 50 мільйонів гривень.

Крім того, на 5 днів – до 10 травня, 10 вересня та 10 грудня подовжено терміни подачі заяв на часткову компенсацію вартості тваринницьких об’єктів, а також компенсацію вартості будівництва і реконструкції об’єктів по зберіганню та переробці зерна.

Кабінет міністрів направив 4,4 мільярда гривень у державному бюджеті на 2020 рік на підтримку АПК, в тому числі на здешевлення кредитних ставок фермерам, які після відкриття ринку землі захочуть придбати ділянки. У державному бюджеті України на 2019 рік на підтримку АПК було виділено 5,7 мільярда гривень.


Залишити коментар