Сб. 20 Квітня 2024

Гранати, фейхоа та папайя: на Київщині вирощують екзотичні культури

У диво-теплицях на Київщині аграрій Анатолій Патій вирощує найвибагливіші тропічні фрукти — лимони, банани, апельсини, мандарини, ананаси, гранати, інжир, гранати, фейхоа, папайя. Причому, вирощує їх в промислових масштабах, пише depo.ua.

«В моїй теплиці-термосі в 1,8 рази більша освітленість, ніж на вулиці. Штучного освітлення у мене немає. Гранат може виростати до 0,5 кг. Скоро дозріють карликові банани. Я орієнтую цей бізнес на кімнатні умови, маленькі теплиці та зимові сади. Це чудові рослини, які очищують повітря, виділяють фітонциди які убивають 99% хвороботворних бактерій, розширюють судини головного мозку та підвищують працездатність», — розповідає садівник.

Його теплиця-термос дозволяє екологічно вирощувати будь-які рослини (і помідори, і огірки, і квіти). Економія тепла в 15 разів, а врожайність у 2,5 рази вища. І смакові якості банану кращі, ніж в магазинних, стверджу винахідник.

«Я закликаю партнерів до співпраці, адже я вирощую 400 саджанців, а мені треба 700-800. На плоди я б рекомендував вирощувати їх у Запорізькій та Херсонській області. Кілограм таких десертних бананів в магазині вартує 120 грн/кг (закупка — 2 у.о.), а у мене 50-70 грн», — відзначив Анатолій Патій.


Залишити коментар