Сб. 27 Квітня 2024

Фермер з Київщини вирощує мандарини у власних теплицях

Наближаються новорічні свята і на прилавках вже рясніють мандарини різних сортів і походження. Саме вони з дитинства асоціюються з днем ​​святого Миколая і Новим роком. Виявляється, тепер мандарини вирощують навіть в Україні.

Анатолій Палій вирощує у власних теплицях на Київщині різні екзотичні фрукти. Але одним із найменш вимогливих фермер вважає мандарин.

Зараз існує 20 сортів мандаринів, причому все можна вирощувати прямо на підвіконні.

“Найсмачніший з тих, що я вирощую — це пухкий мандарин. Там є повітряний прошарок між плодом і шкіркою. Також цікавий сорт Кован Васі — це низькорослий мандарин. Він у природі не виростає більше ніж на півтора метра”, — розповідає фермер.

На столичних ринках тим часом за кіло мандаринів просять 50 гривень. Два види: Іспанія і Туреччина. Туреччина — більш кисла. Іспанія — солодка клементина. Як кажуть продавці, українці мандарини їдять охоче.

“Сезон вже пішов. Мандарина солодка, гарна. І її люди купують. Тому що почалися холоди, заморозки пішли. Профілактику як то кажуть, роблять від грипу”, – розповідає Надія, яка теж продає фрукти.

Це міф. Від грипу мандарини не рятують. Але, зазначає дієтолог Олександра, імунітет вони таки підтримують.

“Вони містять, наприклад, вітамін С, який необхідний для нашої імунної системи. А також він є обов’язковим, щоб засвоювався залізо в нашому організмі”.

В середньому, радить дієтолог, слід вживати не більше двох-трьох мандаринів на добу.


Залишити коментар