Чт. 28 Березня 2024

В Україні випустили унікальний йогурт

Сумська сироварня O’bereg разом з кафедрою переробки молока Сумського національного аграрного університету (СНАУ) випустили експериментальну партію унікального йогурту з цукатами червоного буряка. Про це сировари повідомили на свой сторінці у Facebook.

Унікальне поєднання молочної сировини і буряку дозволило підвищити вміст харчових волокон у йогурті на 42%, β-каротину на 13%, на 9% —  магнію та вітаміну С, на 8% — заліза, на 4% — кальцію.

Цукати червоного буряка — відмінне джерело харчових волокон. Вони володіють властивостями сорбенту та є пробіотиками (речовинами, що стимулюють ріст і розвиток корисної мікрофлори товстого кишечника).

Аби розпочати масове виробництво бурякового йогурту сировари чекають цукати, виготовлені в СНАУ.

Розвиток міні переробки молока та сироваріння в Україні активізувався. Так нещодавно у Полтаві провели першу конференцію ремісничих сироварів.


Залишити коментар