Сб. 20 Квітня 2024

Чому українці побоюються зняття мораторію на землю

Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Я вважаю, що земельна реформа навіть в тій моделі, яка зараз запропонована — це величезний крок для країни. І набагато краще зробити цей крок, а потім робити наступний, ніж просто зупинитися і не зробити цей крок. Президент дуже орієнтується на думку українців. І він не хоче, щоб це виглядало ніби інтересами українців просто знехтували, що до них просто не прислухалися. І він переконаний в тому, що референдум – це не проблема, це можливість, але для цього потрібно просто переконати людей. Не треба нікого ламати через коліно, потрібно просто, щоб суспільство це прийняло зрозуміла вигоду від цього”, – заявив прем’єр-міністр.

Олексій Гончарук зазначив, що причина побоювання українців криється у вигадках навколо реформи та інформованості про концепції відкриття ринку землі в Україні.

“Чому зараз багато хто боїться зняття мораторію? Ці всі казки про те, що приїдуть китайці, нашу землю вивезуть кудись- зрозуміло, що маніпуляція і байки. Але люди бояться незрозумілості. Вони бояться, що після прийняття рішення відбудеться щось незворотне, що вони щось втратять”,- зазначив Олексій Гончарук.

За його словами, призначення ним нового керівника Держгеокадастру в перспективі зможе продемонструвати зміни органів державної влади, а також появою оновленого.

“Люди повинні переконатися, що все дійсно змінюється. Тому що поява ринку землі в умовах безвладдя, свавілля-це одна історія. А поява ринку землі в цивілізованій країні, в якій є кадастр, можна захистити себе в суді, працюють органи юстиції – це зовсім інша історія, принципово різні речі”, – підкреслив Олексій Гончарук.


Залишити коментар