Пт. 29 Березня 2024

Їжа майбутнього: якою буде вартість рослинного м’яса в українських супермаркетах

Про це заявив засновник і генеральний директор компанії Beyond Meat in Ukraine Станіслав Луцкович, пише agroportal.ua.

«З грудня продукція Beyond Meat буде доступна в ресторанах та супермаркетах України. Її можна буде спробувати приготувати вдома», — сказав він.

Станіслав Луцкович додав, що в компанії вже підписані контракти з більш 40 ресторанами в Києві, але основна маса додасть в меню з перших чисел грудня.

Вартість бургерній котлети на ринку України складе близько 135 грн. Проте в майбутньому компанія розраховує, що вартість буде зменшуватися за рахунок вдосконалення технологій, а також поліпшення логістики, оскільки компанія має намір побудувати завод в Нідерландах.

Директор компанії Beyond Meat in Ukraine вважає, що рослинне м’ясо — це «їжа майбутнього».

«Розведення худоби стане застарілою та варварською традицією, яка піде в минуле вже протягом цього століття. Тренд на вегетаріанство розвивається стрімко і зростання попиту на такі продукти відбувається більш ніж на 100%», — сказав він.

Крім того, в Україні актуальне питання здорового способу життя, а також підростає «покоління Z», яке опікується глобальними екологічними трендами.

Також Луцкович зазначив, що основою продукції Beyond Meat є гороховий білок, там немає ГМО та сої.

Довідка: 

Американський стартап Beyond Meat заснований у 2009 році. Зараз його продукція продається в 58 тис. магазинів і закладів в 20 країнах.

Навесні 2019 року виробник рослинного м’яса провів IPO, залучивши $241 млн.

Beyond Meat на 100% складається з рослин, не містить глютену, сої та ГМО. Основні інгредієнти продуктів: горох, рис, вода, картопляний крохмаль, рапсова олія. Червоний колір котлеті надає буряковий сік.


Залишити коментар