Пт. 26 Квітня 2024

В Європі його просто викидають на смітник: журналісти з’ясували, з чого насправді роблять ковбаси та сосиски

ТСН.Тиждень вирішив зазирнути під обгортки сосисок і ковбас, щоб під мікроскопом роздивитися їхній склад. Він, як правило, такий: м’ясо, прянощі, харчові добавки і…. ММО. Тобто м’ясо механічної обвалки.

Це те, як з’ясувалось, що в Європі просто викидають на смітник або переробляють на їжу для тварин. Фарш, яким не всі господарі готові годувати собак.

Та це перемелене щось ви їсте частіше, ніж думаєте, бо ним напхані такі апетитні на вигляд сосиски, ковбаси, пельмені, млинці. Та за яскравими обгортками, привабливими надписами та доступними цінами – нахабна підміна, йдеться в сюжеті ТСН.

Як з’ясували журналісти ТСН, ММО – це відходи: курячі голови, кістки, сполучні тканини, жир та шкіра. Під сильним пресом ММО перетворюється на фарш для людей та потрапляє до сосисок, ковбас та напівфабрикатів.

На полицях продукт зі справжнього м’яса не може коштувати менше за 100-150 гривень. Товари з кісток – удвічі дешевші. Але висока ціна і надпис “вищий ґатунок” не означає, що вас не обманули.

Чим нафаршировані наші сосиски – дивіться в сюжеті:


Залишити коментар