Сб. 20 Квітня 2024

На Полтавщині виробляють унікальну олію

Компанія «Укролія» втілює в життя органічну філософію. У 2017 році під Диканькою підприємство відкрило перший в Україні завод, який переробляє виключно органічну сировину, пише central-ua.tv.

В цьому році компанія «Укролія» відсвяткує своє повноліття – 18 років. За цей час підприємство зайняло близько 12% українського ринку фасованої соняшникової олії. Експорт же продукції здійснюється у понад 50 країн світу.

“Раніше ми переробляли тільки традиційну олію. Сьогодні ж ми перейшли на перероблювання високоолеїнової і професійної олії. Високоолеїнова олія не тільки корисна, але й більш ефективна. Тому що вона дозволяє робити більше циклів смаження, і в неї більша точка димовиведення, вона менше випаровується, менше входить в продукт, і тому вона ефективніша для кухаря”, – розповідоає Олексій Григоренко, директор «УКРОЛІЯПРОДУКТ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мораторій на продаж землі скасують до кінця 2019 року

Компанія має 2 сучасних виробничих комплекси в Полтавській області, а саме – в Диканьці та Зінькові. На цих кадрах – лінія з фасування торгової марки «Диканька». Саме з неї почалася експортна діяльність підприємства в країни Європи.

“Торгівельні відносини почалися в нас із Латвією. Це була нерафінована олія. Клієнт повірив в нас, повірив в нашу олію. І за ці роки в нас склалися тверді відносини, тверді партнерські взаємовідносини”, – додав Григоренко.

Після того, як в підприємство повірила Латвія, з’явились й інші європейські партнери.

“Нашу професійну олію ми експортуємо в країни, такі як Румунія та Молдова, а взагалі наша високоолеїнова олія представлена в таких країнах, як Польща, Голандія, Бельгія, Іспанія”, – розповіла Юлія Ніколайчук, головний технолог «УКРОЛІЯПРОДУКТ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасічник з Тернопільщини Ігор Буцик – один з фундаторів кооперативного руху в краї

Компанія «Укролія» відкрила перший в Україні завод, який переробляє виключно органічну сировину. Завод сертифікований за стандартом органічних продуктів Європейського Союзу і відповідає швейцарському стандарту BIOSUISSE (стандарту США – NOP та канадському COR). Органічне виробництво у розумінні підприємства – це своєрідна місія. Крім суто бізнесової мети, вона полягає у формуванні нової культури споживання здорової олії.


Залишити коментар