Пт. 26 Квітня 2024

На ринках України яблуко займає понад 60% всієї пропозиції фруктів

Протягом січня на оптових ринках України пропозиція яблука зі сховищ продовжувала збільшуватись. Під впливом цього, відбувались певні зміни в цінах. 

Аналітики «Інфо-Шувар» відзначають зростання цін на якісне яблуко і подальше зниження вартості некондиційного яблука, пропозиція якого зростала швидше за все.

«Сьогодні на оптових ринках України та в роздрібних мережах яблуко займає понад 60% всієї пропозиції фруктів і ціни на продукцію, як ніколи, залежать від її якості. На оптових майданчиках країни можна знайти яблуко і по 2,5 грн (0,08 EUR/кг) і по 10 грн (0,3 EUR/кг), при цьому, т.з. дороге яблуко продається досить успішно, тоді, як дешеве подекуди не потрібно навіть даром. Це одна з особливостей сучасного споживача, він не готовий віддавати навіть незначні гроші за продукцію, від якої він не отримає ніякого задоволення. Цікавим є те, що, в порівнянні з минулим роком, ціни на якісне яблуко знизились на 35-45%, тоді як в дешевому сегменті різниця з минулорічними цінами становить 60-80%»,- коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник «Інфо-Шувар».

За даними моніторингу цін «Інфо-Шувар», від почату зими, на оптовому ринку ОРСП «Шувар» ціни на якісне яблуко зросли на 10% до 8-10 грн/кг (0,25-0,3 EUR/кг), в цьому сегменті представлена переважно продукція зі сховищ з РГС. Ціни на некондиційне некаліброване яблуко сьогодні стартують від 2,5 грн/кг (0,08 EUR/кг), хоча, ще на початку тижня найдешевше яблуко на оптових ринках коштувало 3,5 грн/кг (0,11 EUR/кг).

За матеріалами shuvar.com


Залишити коментар