Варення з моркви за португальським рецептом
Португальці моркву вважають фруктом і готують з нього чудове варення. Пропонуємо вам класичний рецепт.
Інгредієнти:
Морква – 1 кг
Вода – 500 мл
Цукор – 1 кг 300 грамів
Ванілін – 4 грами
Лимонна кислота – 3 грами
Спершу слід приготувати сироп. Для цього цукор треба з’єднати з водою у великій каструлі та довести до кипіння.
Сироп треба варити не більше 5 хвилин, постійно перемішуючи. Опісля вимкнути вогонь і відставити каструлю в сторону. Моркву треба почистити та порізати соломкою. Потім перекласти в каструлю, залити вже готовим і поки гарячим сиропом. Знову поставити на вогонь і варити до тих пір, поки овоч не стане м’яким. На це піде приблизно 10 хвилин від моменту закипання.
Тепер найважливіше – процес настоювання. Треба вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити настоюватися не менш ніж на 8 годин.
Після чого варення знову поставити на вогонь і варити до тих пір, поки маса добре не загусне. Морква в процесі варіння повинна стати прозорою. Наприкінці додати ванілін і лимонну кислоту. У простерилізовані слоїки розкласти варення і поставити в холодне місце. Кімнатна температура протипоказана.
Залишити коментар