Пісний гарбузовий кекс – швидко і дуже смачно
Вже почався сезон гарбузів, а це означає, що слід ввести у раціон цей корисний овоч. У вашому гарбузовому меню неодмінно має бути цей кекс. Він пісний і дуже смачний.
Інгредієнти:
320 г борошна, 250−300 г гарбузового пюре, 180−190 г цукру, 100 мл олії, 1 ч. ложка соди, 50 г родзинок, цукатів, 50 г горіхів, 1 ч. ложка імбиру, кориці.
Гарбузове пюре. Зварити гарбуз з невеликою кількістю води, злити воду і розім’яти гарбуз товкачем. Можна запекти скибочки гарбуза у духовці, а потім збити м’якоть блендером.
У мисці змішати гарбузове пюре, олію та цукор. Збити масу блендером до однорідності. Додати соду, погашену яблучним оцтом або лимонним соком, а також борошно. За бажання можна додати в тісто мелену корицю або імбир, можна і те, й інше. Перемішати тісто, воно має бути густим. Додати горіхи та цукати, знову перемішати.
Застелити форму 10×21 см пергаментом, викласти тісто.
Духовку розігріти до 170 °C і випікати пісний гарбузовий кекс 40−45 хв. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона має бути сухою. Охолоджений кекс можна посипати цукровою пудрою, покрити глазур’ю або полити розтопленим шоколадом. Розрізати кекс на шматочки та подати до столу.
Залишити коментар