В Ізраїлі використовують нут для виготовлення веганського майонезу
Ізолят нуту – один із основних інгредієнт для виготовлення майонезу для веганів і заправок для салатів. За випуск цієї продукції взялася ізраїльська компанія ChickP.
Ізолят нуту, або як його ще називають аквафаба — це залишок рідини від вареного продукту. Він гарно піниться та проявляє емульгуючі властивості. Завдяки цьому у веганських продуктах ним часто замінюють яйця, крохмалі, стабілізатори та гідроколоїди.
Щороку компанія виготовляє 5000 тонн ізоляту нуту на рік. У рослинному майонезі нут є замінником яєчного жовтка.
ChickP планує, що рослинний майонез з нутом стане комерційно доступним до кінця року.
Джерело: New Food
Залишити коментар