На Івано-Франківщині все більше фермерів займаються ягідництвом
На Прикарпатті зростає кількість фермерських господарств, які займаються ягідництвом. Як правило, це дрібні виробники. В області також налагоджується експорт продукції до країн Європейського Союзу.
Про це інформує управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
“На сьогодні ринок, зокрема, європейський, породжує попит на все нові, ще вчора екзотичні, а сьогодні присутні скрізь, ягоди, що залишаються високоприбуткові. І, як сподіваються деякі учасники ринку, залишатимуться такими певний період”, – інформують у відомстві.
Сьогодні лохина – одна з найдорожчих ягід. Крім того, лідер зі зростання кількості плантацій.
“Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує: відповідно до українського законодавства всі оператори ринку, які займаються виробництвом харчових продуктів, в тому числі первинним виробництвом, яким являється вирощування ягід, повинні бути зареєстровані в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.
Дана реєстрація проводиться в територіальному органі компетентного органу Держпродспоживслужби за зверненням оператора ринку та є безкоштовною.
Крім того, оператор ринку бере на себе зобов’язання вирощувати та реалізовувати якісну та безпечну продукцію для здоров’я людей, а це передбачає проведення лабораторного контролю, в тому числі мікробіологічного”, – зазначили в Управлінні Держпродспоживслужби.
Залишити коментар