ТОП-5 рецептів приготування молодої картоплі
Літо – час смакоти і пора не лише свіжих ягід і фруктів, але й молодої картоплі. Пропонуємо кілька особливих рецептів приготування цього овочу.
Обіцяємо, що вам засмакує.
Молода картопля в глазурі з соєвого соусу, меду та часнику
Інгредієнти:
- 450 г дрібної молодої картоплі;
- 2-3 столові ложки рослинної олії;
- 3 столові ложки соєвого соусу;
- 3 столові ложки меду;
- 1 зубчик часнику;
- 1 столова ложка насіння кунжуту.
Приготування:
Ретельно промийте бульбу і просушіть в друшляку. У широкій сковороді на середньому вогні розігрійте масло і викладіть картоплю в один шар. Обсмажуйте овочі під кришкою 20 хвилин. Кожні 5 хвилин струшуйте сковороду, щоб картопля готувалася рівномірно. Зсередини вона повинна стати м’якою.
Змішайте соєвий соус, мед і подрібнений часник і полийте цією сумішшю картоплю. Готуйте 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки соус не загусне, а готова картопля не придбає блискучу кірку. Зніміть сковороду з вогню, посипте картоплю кунжутом і добре перемішайте.
Яєчна запіканка з молодою картоплею і беконом
Інгредієнти:
- 650 г молодої картоплі;
- 1 чайна ложка оливкової олії;
- 2 невеликі цибулини;
- 200 г копченого бекону;
- 4 яйця;
- 300 мл молока;
- 170 мл жирних вершків;
- сіль — за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 100 г сиру чедер;
- кілька гілочок руколи.
Приготування:
Промийте картоплю і зішкребіть шкірку жорсткою стороною губки. Викладіть в каструлю, залийте холодною водою і варіть 10-12 хвилин після закипання води.
У сковороді розігрійте олію та обсмажте дрібно нарізану цибулю і порізаний бекон. В окремій ємності збийте яйця, молоко, вершки, сіль і перець до однорідної консистенції.
Наріжте картоплю тонкими кружечками та викладіть шарами в форму для запікання. Зверху розподіліть цибулю і бекон. Полийте вершковою сумішшю і посипте тертим сиром. Запікайте при температурі 180 °C 25-30 хвилин. Перед подачею прикрасьте руколою.
Молода картопля, тушкована у вині
Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі;
- 1 зубчик часнику;
- 2 сушених лаврових листа;
- 200 мл сухого білого вина;
- 50 г вершкового масла;
- сіль — за смаком.
Приготування:
Викладіть в сотейник миту картоплю, роздавлений часник і лаврове листя. Влийте вино, додайте масло і накрийте сковороду кришкою. Тушкуйте картоплю на середньому вогні протягом години, поки вино не випарується.
Зменште вогонь і готуйте до появи рум’яної скоринки. Періодично струшуйте і перевертайте картоплю, щоб вона обжарилася рівномірно. Перед подачею посипте сіллю.
Молода картопля варена в вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
- 900 г молодої картоплі;
- сіль — за смаком;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 1 невелика цибулина;
- 1-2 зубчики часнику;
- 180 мл жирних вершків;
- ½ пучка кропу.
Приготування:
Промийте картоплю і злегка зішкребіть з неї шкірку жорсткою стороною губки. Великі бульби розріжте навпіл або на четвертинки.
Викладіть картоплю в каструлю, залийте холодною водою і додайте приблизно ½ столової ложки солі. Доведіть воду до кипіння і варіть бульбу ще 15-20 хвилин. Готова картопля повинна легко проколюватися виделкою.
Відкиньте її на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Поставте сковороду на середній вогонь і розігрійте олію. Обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте подрібнений часник і готуйте ще хвилину, постійно перемішуючи овочі. Влийте вершки і підсоліть за смаком.
Доведіть соус до кипіння, зменште вогонь і готуйте ще пару хвилин, періодично помішуючи. Додайте рубаний кріп, перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Полийте соусом варену картоплю і добре перемішайте.
Молода картопля, запечена з куркою, лимоном і оливками
Інгредієнти:
- 1 лимон;
- 4 курячих стегенця;
- 1 кг молодої картоплі;
- 4 гілочки свіжого розмарину;
- 1 пучок свіжого чебрецю;
- 2 свіжих лаврових листа;
- 1-2 столові ложки оливкової олії;
- сіль — за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- 100 г фаршированих оливок.
Приготування:
Розріжте лимон уздовж на четвертинки. На деко викладіть лимонні часточки, стегенця, миту картоплю, розмарин, чебрець і лаврове листя. Полийте олією приправте спеціями і перемішайте. Поставте деко в розігріту до 180 °C духовку на 45 хвилин.
Потім полийте ці інгредієнти соком запеченого лимона. Товкачем або склянкою роздушіть картоплю, щоб вона краще ввібрала смак і аромат цитруса.
Джерело: UkrMedia
Залишити коментар