Рецепт курячих крилець у медово-соєвому соусі

крильця

Фото Оксани Білінської.

Якщо хочете приготувати ароматні, соковиті крильця з глянцевою карамельною скоринкою, цей рецепт – простий і перевірений варіант для будь-якого столу, пише Сім’я і дім.

Для страви потрібно:

  • 1,5 кг курячих крилець
  • 10-15 зубчиків часнику
  • 2 ст. л. меду
  • 150 мл соєвого соусу
  • 1,5 ст. л. солодкої паприки

Крильця слід розділити на три частини по суглобах. Кінчики, які не містять м’яса, краще відкласти, бо вони швидко згоряють під час запікання.

До підготовлених крилець додати подрібнений або видавлений часник, мед, соєвий соус і паприку. Усе ретельно перемішати й залишити маринуватися при кімнатній температурі на одну годину.

Після маринування крильця викласти на деко, застелене пергаментом. Запікати 35 хвилин при температурі 160 °C. Потім перевернути й готувати ще 35 хвилин.

За 5 хвилин до кінця запікання змастити крильця залишками маринаду й поставити під гриль, щоб отримати апетитну карамельну скоринку.

Крильця виходять ніжними, з легким ароматом часнику та солодко-солоним присмаком медово-соєвого маринаду. Завдяки повільному запіканню м’ясо легко відділяється від кістки, а скоринка стає хрумкою та рум’яною.

Спробуйте також рецепт домашньої шаурми, яка завжди вдається.

Рецепт домашньої шаурми, яка завжди вдається


Залишити коментар