
Паска на манній крупі — ніжність, яку варто спробувати

Паска на манці. Фото з відкритих джерел.
Ця паска — справжня знахідка для тих, хто хоче здивувати рідних чимось новим, не зраджуючи великодній традиції. Манку тут майже не чутно на смак, але завдяки їй паска виходить напрочуд пухкою, легкою та дуже смачною. Якщо ви ще не пекли паски з манкою — саме час спробувати!
Інгредієнти:
1 л молока,
200 г дріжджів,
5 скл. цукру,
15 яєць,
250 г масла,
100 г олії,
500 г сметани,
борошно,
ваніль,
цедра лимона,
3 скл. родзинок.
Спосіб приготування:
Від 1 л молока відлити склянку, з решти зварити рідку манну кашу, остудити , додати 200 г дріжджів і 1 скл. цукру. Залишити в теплі для бродіння на 5–6 год.
15 яєць збити з 4 скл. цукру, додати до опари. Долити решту молока, додати масло, олію, сметану, поступово ввести борошно, ваніль. ваніль.
Насамкінець додати родзинки чи курагу. Коли тісто підійде, прим’яти його, розкласти у формочки, дати підрости, змастити жовтком, випекти.
Залишити коментар