За яких недуг корисно їсти груші
Вживання груш має безліч оздоровчих ефектів: зокрема, вони можуть бути корисними при гіпертензії, проблемах із підвищеним холестерином і рівнем цукру в крові.
Корисні властивості груш перерахувало видання Magazin Novosti (Сербія).
“Їх рекомендується їсти для лікування кашлю при туберкульозі та хворобах верхніх дихальних шляхів, а також у разі лихоманки чи діареї”, – розповіли експерти.
Груші також відзначаються значним вмістом клітковини, що робить їх корисними для профілактики підвищеного холестерину, діабету та інших пошкоджень судин.
Однак варто пам’ятати, що клітковина може бути протипоказана при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту, зокрема під час загострення. Якщо ж протипоказань немає, груші сприяють нормалізації рівня холестерину та підтримують здоров’я.
“При щоденному споживанні груш людина краще захищена від зайвої ваги, гіпертензії та стрибків рівня цукру в крові”, – кажуть експерти.
Натуральний грушовий сік також є відмінним джерелом вітамінів, каротиноїдів та мінералів, які ефективно зміцнюють капіляри та кровообіг.
Залишити коментар