За яких недуг корисна петрушка
Петрушка знижує ризик серцевих захворювань
Антиоксидантний вміст петрушки може знизити ризик розвитку серцевих захворювань. Наприклад, каротиноїди в петрушці можуть допомогти знизити рівень “поганого” холестерину, артеріальний тиск і запалення.
Петрушка запобігає утворенню каменів у нирках
Вона може допомогти запобігти утворенню каменів у нирках. Деякі дослідження припускають, що петрушка допомагає регулювати pH сечі, запобігаючи утворенню кристалів оксалату кальцію. Хлорофіл і магній у петрушці можуть бути частково відповідальними за ці переваги.
Петрушка сприяє здоров’ю кісток
Петрушка особливо багата на вітамін K, важливу поживну речовину для здоров’я кісток. Вітамін К необхідний для вироблення білків, що впливають на метаболізм кісток. Наприклад, остеокальцин – це білок, залежний від вітаміну К, який може впливати на оновлення і мінералізацію кісток.
Додавання петрушки до страв може допомогти збільшити споживання вітаміну К, щоб запобігти необхідності в добавках. Всього 2 столові ложки свіжої петрушки забезпечують повну добову дозу вітаміну К.
Залишити коментар