Нд. 22 Грудня 2024

Мармелад з гарбуза готують у духовці

Фото з відкритих джерел.

Якщо у вас вдосталь гарбуза, і ви не знаєте, що б ще такого смачного приготувати, спробуйте мармелад. Такий смаколик потішить не лише вас, а й ваших близьких. Ніжна текстура і солодкий на смак, гарбузовий мармелад смакує по-особливому.

Інгредієнти:

270 г цукру,

500 мл кип’яченої води,

500 г мʼякоті гарбуза,

70 мл лимонного соку,

1 ст. л. цукрової пудри.

Спосіб приготування:

Для мармеладу краще обирати цукровий або мускатний гарбуз, який буде без темний плям. Його треба очистити від шкірки, порізати на кубики, залити водою і варити доти, доки він не стане м’яким.

Перетріть гарбуз через сито та перекладіть в іншу каструлю, насипте цукру. Всю масу треба підігріти на маленькому вогні, постійно помішуючи.

Через 2 хвилини треба додати лимонний сік і варити ще 10 хвилин, щоб він став густим. Мармелад має падати шматками зі столової ложки. Якщо ви бачите, що ваш гарбуз ще рідкий, то продовжуйте варити.

Мармелад покладіть на деко, яке треба застелити пергаментом. Залиште на 10-12 годин до повного загустіння. Після цього можна різати на шматки, посипати цукровою пудрою і смакувати.


Залишити коментар