Рецепт яблучного пирога на кефірі

Фото з відкритих джерел.

Не завжди в холодильнику знаходиться сметана чи вершкове масло, але це нам не завадить спекти смачний яблучний пиріг — на кефірі та олії. Виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

200 мл кефіру,

200 мл цукру + 50 г для начинки,

200 мл олії без запаху,

3 яйця,

1/4 чайної ложки солі,

3 чайні ложки розпушувача,

ванілін на кінчику чайної ложки,

300 г борошна,

2 столові ложки крохмалю,

5-7 шт. яблук,

1/4 чайної ложки кориці.

Спосіб приготування:

Поєднуємо в мисці кефір, олію, сіль, цукор. Перемішуємо. Додаємо яйця та злегка збиваємо міксером — не так довго, як для бісквіта, а просто щоб гарно перемішати.

Просіюємо борошно, додаємо ванілін та розпушувач. Перемішуємо. Тісто виходить, як сметана. Викладаємо половину тіста до форми, вистеленої пергаментом та змащеною олією. Притрушуємо крохмалем (1 ст. л).

Шматочки очищених яблук перемішуємо із 50 г цукру (краще коричневого — неочищений буряковий цукор солодший та корисніший, ніж білий), та корицею. Викладаємо яблука на тісто. Знов притрушуємо крохмалем.

Зверху розподіляємо другу половину тіста. Притрушуємо цукром та ставимо до розігрітої духовки. Випікаємо за 180°C, допоки дерев’яна шпажка виходитиме зсередини пирога сухою — десь до 1 години, залежить від духовки.

Смачний чизкейк без випікання


Залишити коментар