Сб. 21 Грудня 2024

Ніжний десерт з кремом маскарпоне

рулет з маскарпоне

Ілюстративне фото з мережі

Рулет “Равлик” з кремом маскарпоне – це елегантний десерт, який стане чудовим доповненнням до будь-якого столу. Цей ніжний рулет відносно простий у приготуванні та не потребує багато часу, на відміну від складних тортів.

Інгредієнти та підготовка

Для приготування рулету “Равлик” на форму 30*40 см знадобиться:

Для тіста:

  • 60 г молока
  • 60 г рослинної олії
  • 100 г цукру
  • 5 яєць
  • 110 г борошна
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. окропу

Для крему:

  • 250 г маскарпоне
  • 100 г вершків 33%
  • 50 г цукрової пудри

Процес приготування бісквіту

  • Змішайте молоко, олію та 20 г цукру в мисці.
  • Додайте просіяне з сіллю борошно та замісіть однорідне тісто.
  • Додайте 4 жовтки та 1 ціле яйце, перемішайте до однорідності.
  • Заваріть какао-порошок окропом.
  • Збийте 4 білки з 80 г цукру до стійких піків.
  • З’єднайте збиті білки з тістом, обережно вимішуючи знизу вгору.
  • 200 г отриманого тіста відокремте та змішайте з какао-масою.

Випікання та формування рулету

  • Вилийте біле тісто на застелений пергаментом лист.
  • Зверху рівномірно вилийте шоколадне тісто.
  • Зубцями виделки намалюйте решітку, занурюючи до самого дна.
  • Випікайте 20 хвилин при 140°C, потім ще 10 хвилин при 160°C.
  • Гарячий бісквіт згорніть у рулет і залиште охолонути.

Приготування крему та завершення

  • Збийте холодні вершки з маскарпоне до однорідності.
  • Наприкінці додайте цукрову пудру.
  • Розгорніть охолоджений рулет, розподіліть крем і знову згорніть.
  • Загорніть рулет у пергамент і охолодіть 3-4 години в холодильнику.

За бажанням, до начинки можна додати ягідну прошарку, наприклад, малинове компоте. Готовий рулет з маскарпоне нарізають скибочками та подають до столу.

Раніше ми писали: Холодний суп з томатами допоможе врятуватися у спеку.


Залишити коментар